"Vem är språkbussen o jag?"

Jag vill att tecken skall vara lättillgängligt och finnas där man behöver dem! Då är det lättare att ta steget att börja teckna själv. På så vis skapas tecknande miljöer. Med hjälp av mitt pedagogiska material vill jag underlätta för pedagoger att använda tecken då de har barn i sin barngrupp eller personer i sin verksamhet som behöver tecken som stöd. 

Därför erbjuder Språkbussen pedagogiskt material med tecken i själva materialet, appar med tecken, bok med övningar där man använder TAKK, håller TAKK kurser och workshops.

Tecken som stöd

Eftersom jag själv har en dotter som har språkliga utmaningar så har jag egna goda exempel på vad som kan fungera. Jag har mycket praktisk erfarenhet som jag delar med mig av kring hur vi har stöttat vår dotter i tydliggörande och språkinlärning. 

Vi har genom åren haft mycket bra kontakt med pedagoger på förskolan och nu skolan, jag flätar in dessa erfarenheter i mina kurser om tips på hur man kan göra för att locka till inlärning av TAKK och språk.

Annika Melin språkbussen

Många idéer har vi fått i vår egen kontakt med pedagoger kring vår dotter, eftersom vår dotter behöver tydliggörande i sitt sätt att lära sig. Har ni idéer på nytt material som saknas för att ni ska kunna använda er av tecken som stöd, hör av er till oss så kan vi bolla idéer och hjälpa till att skapa det ni ser saknas.

Språkbussen är flerfaldig vinnare i innovationstävlingen från Post och Telestyrelsen kring idéer som skapar Digital delaktighet. 2013 med apparna ”Puffarna” i tävlingen ”Leka lära leva” och 2017 med appen ”Bildschema” i tävlingen ”Aktiv fritid”.

Educational App Store gav appen Bildschema 5 stjärnor!

Image Scheduler helps those for whom organising their daily lives is difficult such as children with special needs. It employs the users’ pictures to build a weekly schedule and task picker that are easy to understand and relevant.

Image Scheduler is age-neutral and available on iOS and Android as a single purchase.

https://www.educationalappstore.com/app/image-scheduler

educational App Store certified

Vunnit en plats i programmet ”Create Speed” hos Brewhouse Göteborg 2017, genom projektidén att skapa en fysisk språkbuss.

Nyhetsbrev

Vad roligt att du vill ta del av Språkbussens nyhetsbrev!

Fyll i dina uppgifter nedan så hörs vi!