VÅRA pedagogiska appar och digitala läromedel

I våra pedagogiska appar kombinerar vi teknologi, pedagogik ,tecken och bildstöd. Apparna kan användas som digitala läromedel inom förskolan såväl som till privat bruk. Här finner du bildstöd för pedagogisk visualisering av ansiktsuttryck och känslor, bokstavslekar och ordspel, samt vårt mycket uppskattade bildschema.

Puffarna som digitalt läromedel, tecken som stöd bilder

Med hjälp av våra vänner Puffarna kan vi erbjuda pedagogiska appar som ett digitalt läromedel och tecken som stöd i bilder. I apparna Puffarna 1, 2, 3 och 4 får individen utforska känslor. Puffarnas teman är Ansikte och Kroppen, Orsak och Verkan, Hitta Lika och Skriv Känslan. Vi har även en app, Bildschema, som bland annat tydliggör alla veckans dagar med bilder.

Vi ser mycket fördelaktigt på att använda ett digitalt läromedel för att illustrera tecken som stöd i bilder. Våra appar är framtagna för att ge pedagogisk visualisering av ansiktsuttryck och känslor, vilket hjälper individer att utveckla sin förståelse för känslor.

Pedagogiska appar förskolan

Våra pedagogiska appar kan användas i förskolan som komplement till den ordinarie undervisningen. Apparnas förmåga att illustrera tecken som stöd i bilder kan hjälpa barn att utveckla sin förståelse av känslor. Appen Bildschema kan användas för att visa dagens innehåll och ordning av aktiviteterna, samt genom foton locka personer att aktivera sig. Våra appar är därför pedagogiska appar förskolan med fördel kan inkludera i sin dagliga verksamhet.  

Play Video
puffarna 1 pedagogisk app

Puffarna 1

Känslor – Ansikte och kroppen

Bygg ihop ett ansikte som uttrycker olika känslor.
Ta kort på dig själv då du uttrycker en känsla i ditt ansikte.
Välj färger och måla var i kroppen en känsla känns.

Kompatibla med:

Play Video
puffarna 2 pedagogisk app

Puffarna 2

Känslor – Orsak och verkan

Sätt bilder i rätt ordningsföljd, där bildsekvensen handlar om att få en viss känsla. Se sekvensen spelas upp som en film. Prata om och peka på olika bilder som får dig att känna dig på olika sätt.

Kompatibla med:

Play Video
puffarna 3 pedagogisk app

Puffarna 3

Känslor – Hitta lika

Para ihop lika känslor. Hitta två lika Puffar, lika tecken och lika ordbilder. Lyssna till vilken känsla du skall hitta och peka på rätt kort. Antingen rätt bild, rätt tecken eller rätt ordbild.

Kompatibla med:

Play Video
puffarna pedagogisk app

Puffarna 4

Känslor – Skriv känslan

Bokstavsspel och ordspel för att lära sig att stava till ord för känslor och lägga en enkel sats med tre ord i en mening. Dessutom ett spel för att träna ”hon” och ”han”.

Kompatibla med:

Play Video
bildschema app

Bildschema

Bildstöd – Visar dagens innehåll

Tydliggör veckans alla dagar med foton. Visar dagens innehåll och ordningen på aktiviteterna. Genom foton locka personer till att aktivera sig. Kom-ihåg-lista till varje bild.

Kompatibla med:

Utöver vårt utbud av pedagogiska appar kan du även kika in vår webbutik som är full av roligt och utvecklande material!

Nyhetsbrev

Vad roligt att du vill ta del av Språkbussens nyhetsbrev!

Fyll i dina uppgifter nedan så hörs vi!